Gustavson Audio LS-4 nieuwe luidspreker

Gustavson Audio LS-4

Het idee voor de nieuwe Gustavson Audio LS-4 luidspreker is niet uit de lucht komen vallen. Het idee is ontstaan door een vraag afkomstig van een potentiële klant (bedankt Cees!) naar een compromisloze kwaliteits luidspreker met een compacte maat en goede plaatsingsmogelijkheden in de voor vele hifi-liefhebbers maatgevende luisterruimte c.q. woonruimte tussen de 20 en 30 vierkante meter of meer.

Gustavson Audio, bekend maker van mooie speakers en versterkers voor muziekliefhebbers en levensgenieters, heeft tot dusver bewust gekozen voor de wat grotere en duurzame componenten, ingebouwd in ambachtelijk gemaakte behuizingen.

Met de ontwikkeling van de Gustavson Audio LS-4 is geprobeerd de speaker aantrekkelijk en kleiner te maken, zonder aan geluidskwaliteit in te boeten.

Hiermee komt de sound van Gustavson Audio binnen het bereik van een grotere schare muziekliefhebbers.

UIteindelijk is de missie geslaagd! De luidsprekers zijn makkelijk te plaatsen; zien er vriendelijk en karakteristiek uit. Minstens zo belangrijk: ze geven vele soorten muziek zeer realistisch, boeiend en ruimtelijk weer.

Qua ontwerp is gekozen voor een gesloten box met een krachtige en snelle 25 centimeter bas/midden luidspreker met een papieren (lichte!) conus en een hoog rendement van 96dB. Hierdoor is de box in het laag zeer levendig en strak en het middengebied zeer nauwkeurig en aangenaam.

Voor het hoog is gekozen voor een high-end 1 inch compressiedriver in combinatie met een tractrix hoorn van gegoten aluminium. De kantelfrequentie tussen de drivers bedraagt 1250 Hertz. De hoge tonen kunnen door middel van een L-Pad op de achterzijde van de luidspreker aan de persoonlijke voorkeur worden aangepast.

De combinatie van de professionele laag en hoog weergever en het scheidingsfilter bestaande uit componenten afkomstig uit de stal van Mundorf en uit ‘personal stock’ leidt tot een ‘directe’ en transparante plaatsing en weergave van instrumenten en stemmen.

De luidsprekers boeien vanaf het eerste moment en blijven dat ook na uren luisteren doen.

Bel voor een demoplaatsing en of voor een afspraak met Peter van Doornum 06 81431119 email: info@gustavsonaudio.nl. Atelier: Winselingseweg 16, kamer 1.10 6541 AK Nijmegen.

Gustavson Audio LS-4 Luidspreker

Globaal:

Hoogwaardig gesloten 2 weg systeem. Vloerstaande luidspreker met een bas/midden hoogrendement weergever met een diameter van 25 cm. Hoogweergave wordt verzorgd door een 1 inch uitmuntende compressiedriver in combinatie met een aluminium tractrix hoorn met een afstraalgebied van 60 x 50 graden horizontaal x verticaal.

Crossoverfilter met scheidingsfrequentie van 1250 Hertz. Aan achterzijde duurzame vergulde luidsprekerterminals voor het aansluiten van luidsprekerkabel eventueel voorzien van luidsprekerpluggen.

Aan achterzijde voorzien van een L-Pad ten behoeve van op persoonlijke voorkeur afstemmen van de hoge tonen.

Algemene en technische gegevens:

Model : Gustavson Audio LS-4

Ontwerp : 2 weg gesloten systeem

Drivers :

LF 25 cm papieren conus hoogrendements speaker

HF 1 inch compressiedriver met polyimide diafragma

50 x 60 graden aluminium tractrix hoorn

Frequentiebereik (-3dB) : 50 – 20 kHz

Frequentiegrafiek LS-4

Crossover frequentie : 1200-1300 Hertz

Impedantie : 8 Ohm

Aanbevolen versterker vermogen : 15 – 180 Watt

Gevoeligheid : 94 dB

Gewicht : 22 kg

Afmetingen h x b x d : 804 mm x 316 mm x 336 mm

Afwerking : lak, fineer, beits op afspraak.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gustavson LS-4 Luidspreker
Average rating:  
 1 reviews
 by Cees Hilgersom
LS4 luidsprekers van GustavSon

Ja, dit zijn echt een paar bijzondere luidsprekers. Ik heb ze nu een paar weken in huis en ik geniet elke dag weer met volle teugen. Het geluid is levendig en muzikaal. De klank van instrumenten en stemmen is zeer kleurrijk en deze worden ook heel natuurlijk weergegeven. Ook fijn dat de plaatsing van de luidsprekers niet zo kritisch is waardoor ze dicht tegen de muur kunnen worden geplaatst.
Erg mooie luidsprekers met een hoge prijs/prestatie verhouding.