Versterkers

Gustavson Audio hifi versterkers voor natuurgetrouwe muziekweergave!

Gustavson Audio Amplifier W800
Gustavson Versterker W800

Gustavson Audio hifi versterkers.

De meesten van ons kennen het beeld van de grote geluidshoorn en de grammofoonplaat als een van de eerste geluidsdragers. Elektrische versterking van geluid was nog niet geïntroduceerd. Toch is dit mechanisch-akoestisch proces de basis geweest voor de verdere ontwikkeling van geluidsreproductie.
Een ontwikkeling die steeds sneller gaat en nu merendeels digitaal verloopt via analoog-digitaal-omzetters; digitaal-analoog-omzetters; digitale signaal processoren (dsp) enzovoorts. Ongelooflijk technisch, betrouwbaar, efficiënt en intelligent.

We moeten echter wel terugkeren naar de bron om de essentie van geluid goed te begrijpen en te kunnen voelen. De eerdergenoemde toeter of hoorn illustreert het menselijke gehoor waarin het analoge geluid zich verzamelt en via een wonderlijke weg begeeft naar de hersenen en het bewustzijn. In het bewustzijn wordt deze muziek ervaren en beleefd.

U vraagt zich misschien af waarom ik dit u vertel? Ik vertel u dit omdat wij als mens meer en meer het contact dreigen te verliezen met de oorsprong en daarmee ook met de ‘rijkdom’ op het gebied van waarneming en beleving via onze zintuigen. Wat we tegenwoordig proeven, zien, horen en voelen is vaak een afgeleide kopie van het origineel en deze dreigt het origineel naar de achtergrond te verdringen. Hiermee doen we op termijn ongemerkt afstand van onze capaciteit om voluit en oorspronkelijk te genieten.

Met mijn versterkers en ook de luidsprekers, gaat u de muziek ervaren zoals deze bedoeld is. Muziek die bedoeld is om u in vervoering te brengen.
Dit is mijn leidraad bij de ontwerp van de geïntegreerde Gustavson Audio W800. Een versterker die u direct op uw bron naar keuze op lijnniveau kunt aansluiten.

Gustavson Audio W800 versterker

Ik nodig u uit om de proef op de som te nemen!
Bij het  maken van mijn versterkers zijn alle onderdelen met aandacht gekozen en dragen ze allemaal hun specifieke steentje bij om de versterker zo natuurgetrouw mogelijk te laten klinken.
Zo is bijvoorbeeld de behuizing gemaakt van massief hout en niet alleen vanuit esthetisch oogpunt. Hout heeft ook een gunstig effect op het geluid.

Het geluid is natuurlijk en gebalanceerd zodat u niet vermoeid raakt tijdens het luisteren.

Het ontwerp, de assemblage en de afwerking van de versterkers doe ik zelf.
De behuizing is ontworpen door meubelontwerpers uit Wageningen en wordt in hun atelier ambachtelijk gemaakt. Als u een versterker aanschaft, bepaalt
u zelf vooraf, in welke houtsoort deze wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt de versterker dan exclusief voor u gemaakt. U ontvangt niet alleen een natuurgetrouw klinkende versterker, maar ook een door meubelmakers handgemaakt pronkstuk voor in uw luisterruimte!

Technische gegevens:
Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) 330 x 245 x 320 mm
Uitvoering en finish Massief 20 mm dik massief hout naar keuze
Gewicht ca. 12 kg
Maximaal vermogen 1% THD 800W bij 4 Ohm en 400 Watt bij 8 Ohm
Totale Harmonische vervorming 1kHz/1 Watt 8 Ohm 0,003 %
Transient Intermodulatie vervorming Po= 10W/8 Ohm 0,002 %
Intermodulatie vervorming Po= 10W/8 Ohm 0,0008%
Preamp j-Fets
Poweramp: Latest Patented High class D-Poeweramplifier
Signaalweg 100% Zilver Hardwired
Papier in Olie en Teflon koppelcondensatoren