Gustavson Audio LS One Luidspreker

 

De Gustavson Audio LS One luidspreker is een 2-weg basreflex ontwerp met een 30 cm bas-midden driver en een losse hoornkast met een compressiedriver en een radiaalhoorn voor de weergave van de midden en hogere frequenties.
De kantelfrequentie ligt op circa 1 kilohertz. Deze lage kantel- of scheidingsfrequentie heeft als voordeel dat beide drivers optimaal ingezet worden en dat er geen bundeling in het kritische luistergebied tussen 2 – 3 kilohertz ontstaat. De voornaamste reden waarom veel hoornspeakers opdringerig kunnen klinken. Het wisselfilter is eenvoudig en slim van opzet, met slechts 4 onderdelen zonder weerstanden in de signaalweg. Het resultaat is een zeer vlakke frequentiekarakteristiek, klankrijkdom en een grote dynamische reserve over het gehele frequentiespectrum.
Het zal u ongemerkt ontgaan dat u urenlang achtereen van muziek kunt genieten zonder het ontstaan van enige vorm van luistermoeheid. Ook als u op een lager en rustig geluidsniveau deze speaker beluistert, zal het u opvallen hoe vol en gedetailleerd deze blijft presteren.

Handgemaakt
De luidsprekerkast wordt handgemaakt door meubelmakers en wordt door mij verder afgebouwd. De luidsprekerdrivers zijn speciaal uitgekozen op betrouwbaarheid, lineariteit en dynamiek. Bovendien zijn ze  hoog belastbaar en hebben een hoog rendement waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor buizenversterkers met een gering vermogen maar ook hoogvermogen versterkers.
Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige interne luidsprekerbekabeling. De wisselfiltercomponenten zijn van Mundorf gecombineerd met zogenaamde ‘New Old Stock’-onderdelen die speciaal geselecteerd zijn op hun specifieke klankaandeel. Als klankreferentie gebruik ik de menselijke stem en ‘natuurlijke’ instrumenten als de cello en de piano, daarnaast viool, trompet, tuba en saxofoon, drums en percussie.

Samenvattend
Pas als de luidsprekers in staat is om bovengenoemde instrumenten en de menselijke stem expressief en op juiste weer te geven, dan is mijn missie geslaagd en dan maakt het me blij, u dit ontwerp aan te kunnen bieden.

Details en technische gegevens LS-One
Impedantie 8 Ohm
Gevoeligheid 93 dB/1Watt
Bas-mid driver 30 cm
Hoge frequentie compressiedriver 1.4 inch
Radiaalhoorn Crossover Frequentie circa 1000  Hertz
Afmetingen (hoogte x breedte x diepte) 860 x 375 x 445 millimeter
Afmetingen Hoornkast(  h x b x d) 240 x 360 x 220 mm
Houtfineer uitvoering 20 millimeter HDF
Gewicht circa 35 kg per stuk

Neem de proef op de som en ervaar zelf hoe deze luidsprekers u meenemen op
een inspirerende en luisterrijke reis in De Verbeelding.  Neem contact op voor een luistertest met Gustavson Audio!